Integritetspolicy



Personuppgifter

Paris & Billy värnar om din personliga integritet och strävar efter att alltid skydda dina personuppgifter på bästa sätt. Det är Paris & Billys målsättning att följa alla vid var tid gällande lagar och regler för personuppgiftsskydd. Denna policy hjälper dig bl.a. att förstå vilken slags information Paris & Billy samlar in och hur denna används. Genom att godkänna policyn på Webbplatsen i samband med köp eller lämnande av uppgifter så samtycker du till behandling av dina personuppgifter i enlighet med nedan.

Paris & Billy AB (”Paris & Billy”/”vi”) 559210-8426, Industrigatan 44 A, 571 38, Nässjö Sverige, är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Vilka personuppgifter behandlar vi?

Ansvarig för personuppgifter

Paris & Billy AB (”Paris & Billy”/”vi”) 559210-8426, Industrigatan 44 A, 571 38, Nässjö Sverige, är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Insamling och behandling

Paris & Billy samlar endast in den data som användare själva lämnar ifrån sig vid kontakt, registrering av kontaktärenden, beställning av våra tjänster eller sökande av information. Uppgifter sparas av marknadsförings-, försäljnings- eller bokföringsskäl. Personuppgifter delas med tredje part enligt tabellen nedan som beskriver ändamål, behandling och vilka uppgifter som sparas.

Ändamål Behandling

Grundläggande uppgifter

för affärstransaktioner Uppgifterna sparas på vår Webbplats (parisandbilly.com) i samband med slutförda beställningar av våra tjänster. Uppgifterna sparas även i Fortnox Aktiebolag (Bollgatan 3, 352 46 Växjö) vid slutförd beställning av tjänster på webbplats samt vid fakturerade konsulttjänster. · Telefonnummer · Adress · E-post · Personnummer

Webbserver Wetail AB, som hyr serverplats hos Vultr (14 Cliffwood Ave, Suite 300, Metropark South, Matawan, NJ 07747, USA) som har tillgång till all information som sparas på vår webbplats Paris & Billy.com. Informationen sparas med 30 dagars säkerhetskopiering. · E-post · Telefonnummer

· Leverans- och fakturaadress · Betende på vår webbplats · Ärendehistorik · Beställningshistorik

Hävningsrätt

För transparens har du när som helst rätt att få ta del av dina personuppgifter, samt rätt till rättelse av dina uppgifter eller att bli bortglömd. För att hantera något av ovanstående ärende, kontakta Paris & Billy AB per e-post (info@parisandbilly.com) med ämnesraden “GDPR-förfrågan”.

Cookies

Parisandbilly.com använder sig av olika typer av cookies för att förbättra användarupplevelsen för våra besökare. Cookies är små textfiler som lagras i besökarens webbläsare och sparar information om ditt beteende på vår webbplats såsom till exempel tjänster som inte beställts klart eller att hålla besökare inloggade på webbplatsen även om de stänger sitt browserfönster så att de inte behöver logga in igen.

Vi använder oss även av cookies för att optimera vår marknadsföring av våra tjänster. Du blir automatiskt notifierad om cookies-användning när du besöker webbplatsen. Om du vill besöka vår webbplats utan att spara cookies kan du själv begränsa dina webbläsare hur den hanterar cookies. Du kan också när du vill radera dina cookies på din egen dator. Det kommer dock att begränsa en del av den användarupplevelse som vi tillhandahåller idag.

Google Analytics och AdWords

Vår webbplats använder Google analytics för att samla in användarstatistik för webbplatsen, datan som samlas i Google analytics är anonym där vi registrerar vilket land användare surfar från vilken IP-adress, språkinställningar och webbläsarversioner m.m. Google analytics presenterar sedan data för oss i anonymiserad form.

AdWords sparar en cookie på din dator eller annan webbläsarenhet för att vi ska kunna marknadsföra de tjänster vi tror att besökare kan vara intresserade av. Annonserna kan visa sig hos tredje part som använder Google Display-nätverk.

Användare kan när som helst återkalla sitt medgivande till att få annonser via Google Display-nätverket eller delta i statistikverktyget Analytics. Läs mer om Googles användarvillkor för Analytics (https://www.google.com/analytics/terms/us.html) och Google Tag Manager (https://www.google.com/analytics/tag-manager/use-policy/).

Facebook

För att marknadsföra våra tjänster för dig som har ett Facebook-konto använder vi oss av samma typ av cookies som med Google AdWords. Vi marknadsför oss även mot liknande grupper “Pre-Targeting”, med vilket menas att om ditt internetbeteende liknar en annan individs kommer det att riktas annonser mot dig med tjänster som vi antar passar ditt intresse.

Användare kan när som helst återkalla sitt medgivande till att bli exponerade av annonser från oss genom hantera sina inställningar på Facebook (https://www.facebook.com/help/109378269482053/)

Hur använder vi dina personuppgifter?

Uppgifterna kan användas för identifikation, direktmarknadsföring, kundundersökningar, nyhetsbrev samt för statistikändamål. Uppgifterna kan även användas för utskick per post, sms och e-post samt för marknadsföring och information via telefon om du inte invänt mot detta. Du kan när som helst kontakta oss för att avbryta marknadsföring mot dig som kund.

Uppgifterna kan vidare komma att användas för att analysera köpvanor i syfte att förse dig med relevant information och marknadsföring samt för att förbättra Webbplatsen, betalningslösningar och betalningsprocesser. Behandling i syfte att förbättra betalningslösningar och betalningsprocesser kan inkludera behandling där dina personuppgifter bl.a. ditt personnummer överförs till andra bolag inom Paris & Billy och tredjepartsleverantörer för att ingå som analysunderlag. Personuppgifterna kan då även komma att samköras med uppgifter från andra register t.ex. kreditupplysningsregister.

Ditt personnummer kommer också att behandlas i samband med köp på uppdrag av (eller på grund av krav från) betalnings- och kreditföretag som behöver detta i kreditupplysningssyfte.

Användningen av uppgifterna kan innebära samkörning med andra register både inom och utom EU samt att dina personuppgifter överförs till och behandlas av andra bolag inom Paris & Billy i ovan nämnda syften i enlighet med gällande lagar och regler. Uppgifterna kan även komma att samköras eller delas med myndigheter eller våra samarbetspartners för t.ex. tryck och distribution samt betalningsförmedlare och kreditföretag för betalning eller kreditupplysning. Paris & Billy iakttar alltid största försiktighet vid sådana tillfällen.

Genom att godkänna policyn på Webbplatsen i samband med köp eller lämnande av uppgifter så samtycker du till att dina personuppgifter överförs till land utanför EES.

Om hela eller delar av Paris & Billys verksamhet säljs eller integreras med annan verksamhet kan dina personuppgifter lämnas ut till våra rådgivare eventuell köpare och dennes rådgivare och lämnas vidare till verksamhetens nya ägare.

Hur skyddar vi dina personuppgifter?

För att hålla de personuppgifter vi behandlar i säkert förvar har vi vidtagit flera säkerhetsåtgärder: Vi har implementerat säkerhetsrutiner och tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina personuppgifter såsom certifieringsteknik för webbläsare. Vidare har vi vederbörliga brandväggar och antivirusprogram för att skydda och förhindra obehörig tillgång till nätverket. Paris & Billy använder sig även bl.a. av SSL (Secure Socket Layer) som är ett protokoll för säker överföring av data via Internet (eller andra nätverk). Du som

kund behöver kontrollera att SSL inte är avstängt i inställningarna för webbläsaren.

Hur länge sparas mina personuppgifter?

Om du samtyckt till att vara registrerad kund/medlem hos Paris & Billy sparas dina uppgifter tills du avregistrerar dig. Du kan när som helst avregistrera dig som kund. Om du inte registrerar dig som kund/medlem sparas dina uppgifter så länge det är nödvändigt utifrån krav i lag eller för att fullgöra Paris & Billys åtaganden gentemot dig t.ex. för att uppfylla leverans och garantiåtaganden.

Dina uppgifter sparas oavsett aldrig längre än vad som är tillåtet enligt gällande personuppgiftslagstiftning.

Tillgång till uppdatering och korrigering av dina personuppgifter

Du har enligt gällande personuppgiftslagstiftning rätt att en gång per kalenderår gratis få besked om vilka personuppgifter som behandlas om dig oavsett hur dessa samlats in. Om du vill ha sådan information ska du lämna in en skriftlig begäran till oss. Begäran ska enligt gällande personuppgiftslagstiftning skickas in underskriven av dig per post till den adress som anges på Webbplatsen. Den kan alltså inte skickas per e-post.

Paris & Billy vill säkerställa att dina personuppgifter är korrekta och uppdaterade. Om någon av de uppgifter du lämnat till Paris & Billy förändras t.ex. om du ändrar din e-postadress namn eller betalningsuppgifter lämna Paris & Billy korrekta uppgifter genom att skicka ett e-postmeddelande till: info@parisand billy.com. Du har rätt att när som helst begära att personuppgifterna rättas blockeras eller raderas. Dina personuppgifter behandlas inte för ändamål som rör direkt marknadsföring om du motsätter dig sådan behandling. Du har rätt att när som helst återkalla ett lämnat samtycke om behandling av personuppgifter. Sådan återkallelse kan begränsas till att endast avse del av behandlingen exempelvis den som rör direkt marknadsföring.

Länkar

Webbplatsen kan innehålla länkar till andra webbplatser. Denna Integritetspolicy gäller enbart Webbplatsen. När du länkas till annan webbplats bör du läsa den personuppgiftspolicy som gäller för den sidan. Notera att Paris & Billy inte tar ansvar för andra webbplatsers behandling av dina personuppgifter.

Ändringar i Integritetspolicy

Paris & Billy förbehåller sig rätten att göra ändringar i denna Integritetspolicy när som helst i tiden i den utsträckning ändringarna är nödvändiga för att åtgärda störningar eller för att uppfylla nya legala eller tekniska krav. Alla ändringar av denna Integritetspolicy kommer att publiceras på Webbplatsen.

Cookies

På Paris & Billys webbplats används cookies. Cookies är små textfiler som lagras på besökarens dator och som är möjliga att använda för att följa vad besökaren gör på webbplatsen.

Det finns två huvudtyper av cookies:

1. En permanent cookie ligger kvar på besökarens dator under en bestämd tid.

2. En sessionscookie lagras tillfälligt i datorns minne under tiden en besökare är inne på en webbsida. Sessionscookies försvinner när du stänger din webbläsare.

Paris & Billy använder cookies för att förbättra webbplatsen för besökaren t.ex. genom att anpassa webbplatsen efter besökarens önskemål, val och intressen kunna hjälpa dig att hålla reda på vilka varor du lagt i din varukorg kunna hantera ditt köp säkerställa att besökaren loggat in på webbplatsen och därigenom slipper logga in på varje ny sida denne besöker för att kunna anpassa våra tjänster så att du får reklam som är relevant för dig och för att kunna fullgöra våra åtaganden vid köp. Permanenta cookies används bland annat för att lagra dina eventuella personliga inställningar hos Paris & Billy så att du exempelvis slipper göra om vissa val varje gång du besöker Webbplatsen samt för att anpassa och göra information och marknadsföring så relevant som möjligt för dig. Sessionscookies används bland annat i syfte att kunna registrera statistik över användandet av Webbplatsen.

Genom att godkänna Paris & Billys allmänna villkor och/eller denna Integritetspolicy och använda Paris & Billys webbplats samtycker du till behandlingen av cookies enligt vad som sägs här. Om du inte accepterar att cookies används kan du stänga av cookies i din webbläsares säkerhetsinställningar. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en fråga varje gång Paris & Billys webbplats försöker placera en cookie på din dator. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade cookies raderas se webbläsarens hjälpsidor för mer information. Vidare kan du när som helst radera cookies manuellt från din hårddisk.

Notera att om du väljer att inte acceptera cookies kommer du inte att kunna genomföra köp på Webbplatsen. Funktionaliteten kan även i övrigt komma att begränsas.

© 2019 Paris & Billy AB