Tvättråd

HUR SKALL NI TVÄTTA DE KLÄDER NI HYR FRÅN PARIS & BILLY?

Vi rekommenderar att kläderna från Paris & Billy tvättas så försiktigt och miljömässigt som möjligt. 30 ° C räcker.

Kläderna får inte torktumlas då det inte är bra varken för kläderna eller miljön.

Undvik sköljmedel då det är onödigt för kläderna och inte bra för miljön.

HUR FÅR JAG BORT ENVISA FLÄCKAR PÅ ETT MILJÖVÄNLIGT SÄTT?

Många envisa fläckar kan tas bort med hjälp av vinäger och bakpulver.

FÖRDELAR MED ATT TVÄTTA KLÄDER VID 30 ° C

Visste du att även små förändringar i dina tvättvanor, t.ex. genom tvätt vid lägre temperaturer kan göra en stor skillnad för miljön? Tvätt vid lägsta möjliga temperatur minskar koldioxidutsläpp, sparar energi och hjälper miljön. Och dina kläder ser faktiskt bättre ut längre. Så varför inte göra det till en vana att tvätta kläderna vid lägre temperaturer när det är möjligt?

Att tvätta kläder vid låga temperaturer, till exempel 30 ° C, ger ett riktigt bra tvättresultat. Bättre tvättmaskiner och tvättmedel gör det nu möjligt att tvätta kläderna rent vid lägre temperaturer.

De nya tvättmedlen och tvättmaskinerna har tillverkats för att uppnå mycket goda tvättresultat vid låga temperaturer. Det betyder att du kan välja ett tvättprogram med en lägre temperatur på din tvättmaskin och ändå få ett riktigt bra tvättresultat, där dina kläder blir lika rena och fräscha som du är van vid.

När du tvättar kläderna vid lägre temperaturer är det skonsammare vilket gör att dina kläder ser bättre ut längre. Dina kläder behåller sina färger bättre när du tvättar den vid lägre temperaturer och den blir också mindre sliten.

Det är vad vi gör tillsammans som räknas. Om alla européer gjorde ett försök att sänka sin tvättemperatur när det var möjligt, skulle vi tillsammans kunna göra en stor skillnad. En genomsnittlig sänkning av tvättemperaturen med bara 3 ° C i Europa motsvarar en besparing av koldioxidutsläpp från mer än 700 000 bilar. Så det gör verkligen skillnad att sänka tvättemperaturen! Hur kan du hjälpa miljön själv? Välj bara ett program med lägre temperatur på din tvättmaskin när det är möjligt. Och det finns flera fördelar. Tvätt vid låga temperaturer är en mildare process, vilket innebär att dina kläder håller längre.