Frontpage

Hyr barnkläder och mammakläder

VÄLJ PAKET!

Välj paket med barnkläder 0 – 3 år (20 plagg) eller mammakläder (12, 8 eller 5 plagg). Välj storlek och färg. Paketens innehåll kan variera beroende på vad vi har på lager. Ekologiska babykläder av organisk bomull. Många plagg är OEKO-TEX. Märkeskläder kan ingå såsom Polarn & Pyret, Åhléns, Villervalla, Pigeon Organics, Boob Design, Mamalicious. Vissa unika plagg från Paris & Billy Upcycling – vårt eget exklusiva klädmärke med plagg tillverkade av  tygrester vilket sparar jordens resurser.

NJUT!

Njut av kläderna utan oro – fläckar eller normalt slitage tar vi hand om när ni byter storlek. Alla våra kläder håller för flera barns och mammors mystid.
Använd plaggen så länge ni behöver!
Plaggen rengörs professionellt och genomgår en rigorös kvalitetskontroll. Ibland utför vi också lagningar innan vi skickar ut kläderna till nästa barn eller blivande mamma  – allt för att bidra till hållbarhet!

BYT!

Ni kan börja hyra barnkläder från oss när barnet är fött. Eller varför inte börja hyra mammakläder först och sedan gå över till barnprenumeration? Valet är ert. Vi ordnar smidig övergång oavsett vad ni väljer. När barnet börjar växa ur kläderna beställer ni ny storlek och skickar tillbaka de urvuxna till oss! 
Fri frakt. Fria byten var 3:e månad eller vid storleksbyte.
Smidigt och bra för miljön! Mer tid att gosa och njuta!

SÅ FUNKAR DET

BARNKLÄDER PRENUMERATION!

MAMMAKLÄDER PRENUMERATION!

HÅLLBARHET OCH MINSKADE KOSTNADER

DE VANLIGASTE FRÅGORNA

Ett barnklädespaket att hyra från Paris & Billy innehåller 20 plagg som er baby kan växa i. Plaggen är speciellt utvalda efter barnets storlek och era önskemål för färgskala (Flicka, Unisex eller Pojke). Kläderna har neutrala färger och är lätta att matcha. Paketet täcker 100% av basbehovet för inomhuskläder. De flesta plagg är av ekologisk bomull.

Alla plagg är av hög kvalitet.

Plaggen är nya ekologiska eller välvårdade ekologiska eller begagnade i fint skick beroende på vilken prenumeration ni väljer:

 • klädpaket Organic New = nya ekologiska barnkläder
 • klädpaket Organic ReUse = välvårdade ekologiska barnkläder
 • klädpaket LoveMeAgain = begagnade barnkläder i fint skick

Under årets kallare månader inkluderar klädpaketet några varmare plagg att mysa i. Under sommarmånaderna innehåller klädpaketet några säsongsplagg. Märkeskläder som Polarn o Pyret och Pigeon Organics kan förekomma.

Barnkläder som ingår i paketet:

 • hoodie / kofta
 • skjorta / klänning
 • bodies / tröjor med lång ärm
 • bodies med kort ärm
 • byxor / leggings
 • sparkdräkter med fickfot som kan anpassas allteftersom barnet växer

Storlek 0 - 3 år, dvs 50 - 98 cl. Fria storleksbyten, fri frakt, ingen bindningstid.

Mer information här om våra barnklädespaket att hyra.

Mammapaketen att hyra innehåller 12, 8 eller 5 mammakläder som du kan använda både under graviditeten och sedan när du ammar tack vare deras praktiska dubbelfunktion. Paketet utgör en omsorgsfullt utvald basgarderob som är lätt att matcha. Plaggen kan med fördel kombineras med dina egna koftor eller kavajer när du vill visa upp din vackra mage. Alla plagg är av ekologisk bomull från märken som Boob Design och Mamalicious.

Gravidkläder som ingår är:

 • jeans
 • leggings
 • linnen
 • långärmad tröja / kofta
 • klänning / skjorta

Vårt unika koncept är att ni sparar tid genom att vi sammanställer ett paket enligt era önskemål för färgskala (flicka, unisex eller pojke) och efter de mått ni angett. Då blir det mer tid att gosa och njuta!

De flesta av våra kunder gillar smidigheten att slippa välja plagg själva och det hoppas vi att ni också skall göra. Vi ser fram emot att välkomna er som kund!

Alla plagg Paris & Billy hyr ut är av hög kvalitet och utvalda för att hålla för flera användningar.

I möjligaste mån väljer vi ekologiska barnkläder och mammakläder som är OEKO-TEX eller GOTS certifierade av ekologisk bomull eller andra naturmaterial och och där förbrukning av vatten, kemikalier, energi och textilspill vid tillverkningen minimeras.

Kläderna är i nytt, nyskick eller fint begagnat skick beroende på vilken prenumeration ni väljer:

 • klädpaket Organic New = nya ekologiska kläder
 • klädpaket Organic ReUse = välvårdade ekologiska kläder
 • klädpaket LoveMeAgain = begagnade kläder i fint skick

Plaggen rengörs professionellt och genomgår en rigorös kvalitetskontroll. Ibland utför vi också lagningar innan vi skickar ut kläderna till nästa barn eller mamma – allt för att bidra till hållbarhet!

Organic New paketen innehåller bara nya ekologiska plagg.

Organic ReUse paketen innehåller välvårdade ekologiska plagg.

LoveMeAgain paketen innehåller begagnade plagg i fint skick.

Mellan varje användning kontrolleras plaggen noggrannt, tvättas miljövänligt och lagas vid behov så att de kan skänka glädje åt så många familjer som möjligt.

De plagg vi får tillbaka som inte går att återställa till vår höga standard går till återvinning.

Vi har märkt alla våra plagg med Paris & Billy strykfria etiketter från Filur.

Vi rekommenderar alltid att ni också märker plaggen med strykfria etiketter om ert bar går hos dagmamma eller förskola så att barn, föräldrar och lärare enkelt kan hålla reda på kläderna. Inuti plaggen finns plats att fästa namnetiketten på plaggets insydda etikett. Om de klistras direkt på plaggets tyg riskerar de att lossna i tvätten. Filur Namnlappar AB tillhandahåller strykfria klisteretiketter som inte innehåller skadliga ämnen som Ftalater eller BPA.

Barn är barn och vi förstår att det kan bli fläckar och att plaggen slits. Låt inte oro hindra ditt barns lek! Normalt slitage är okej och de flesta fläckar kan vi få bort i hanteringen. Vi lagar också plagg som går sönder – det är del av vårt miljötänk.

Vi brinner för hållbarhet och det är viktigt att våra kläder håller för så många användningar som möjligt. Därför är det viktigt att du följer våra tvättråd - dvs tvättar våra plagg i max 30° C och ingen torktumling. Fläckar tar ni i första hand bort med vinäger och bakpulver.

Även om plagg fläckats skickar ni tillbaka dem som vanligt när ert barn vuxit ur dem så tar vi hand om dem i samband med vår professionella tvätt innan de skickas till nästa kund.

Om ett plagg skadats maila oss på order@parisandbilly.com

Paris & Billy brinner för hållbarhet och att våra plagg kan hyras ut så många gånger som möjligt. Vi uppmuntrar alla kunder att märka plaggen med strykfria klisterlappar från Filur så att risken att de kommer bort minimeras.

Om ett plagg ändå tappas bort behöver du kontakta oss omedelbart på order@parisandbilly.com  Vi tittar alltid på hur länge plagget varit ute och drar av värdeminskningen dvs hur slitet plagget borde vara. Beroende på hur länge plagget varit uthyrt blir du ersättningsskyldig ett belopp som motsvarar vad det kostar oss att ersätta det i sortimentet minus värdeminskningen.

Försening & utebliven retur:

Om en retur helt uteblir utan att du kontaktat oss blir du ersättningsskyldig för plaggens ordinarie butikspris samt förseningsavgifter som tillkommit. Som prenumerant på barnkläder eller mammakläder skall paketet vara oss tillhanda inom 5 dagar efter att du avslutat din prenumeration. Förseningsavgiften är 100 kr per dag efter sista returdagen upp till 30 dagar. Är kläderna inte tillbaka till oss efter 30 dagar anser vi att returen uteblivit.

Vad kostar egenligen barnkläder per månad? Det vill vi ju helst inte tänka eller räkna på med våra små älsklingar men vi kan väl vara överens om att de flesta av oss vill ha bästa kvalitet till lägsta möjliga kostnad. Det får man från Paris & Billy! Att hyra från oss är billigare än att köpa nytt även om ni köper lågprismärken eller på loppisar.

Det blir lätt att budgetera då ni vet hur mycket era barnkläder kostar varje månad.

En annan fördel med prenumeration är att ni slipper ha för många kläder i vissa storlekar och för få i andra – med Paris & Billy har ni alltid 20 fina barnplagg att använda! Eller 12, 8 eller 5 mammaplagg beroende på vilket paket ni väljer.

Fri frakt och retur i samband med storleksbyte ingår i prenumerationen.

Vill ni byta pakettyp men inte storlek får ni själva betala för frakt och retur av nytt paket.

Paris & Billy brinner för hållbarhet och vi måste alla hjälpa åt att minska utsläpp i samband med onödiga frakter.

Enkel betalning varje månad via Klarna eller faktura när du prenumererar på barnkläder eller mammakläder från Paris & Billy.

Visste ni att negativ miljöpåverkan är nästan lika stor från klädindustrin som från oljeindustrin? I Sverige slängs ca 100 000 ton textilier varje år. Låt oss tillsammans dra vårt strå till stacken och bidra till hållbarhet!

De kläder som Paris & Billy hyr ut är av hög kvalité och håller för flera användningar.  Slutligen lämnar vi det som inte längre kan hyras ut till återvinning.

Produktion av våra barnkläder är OEKO-TEX certifierad av naturmaterial såsom ekologisk bomull. Förbrukning av vatten, kemikalier, energi och textilspill vid tillverkningen minimeras. Vi sköter all hantering från vårt huvudkontor i Nässjö. Paketen skickas till ditt närmsta ombud. Fri frakt och fria storleksbyten ingår i alla våra prenumerationer!

Vi strävar efter att våra leverantörer delar vår etiska värdegrund både vad gäller hållbarhet samt hur anställda och lokalsamhället behandlas.